Expositie Femke Kock

Ontdek de culturele diversiteit van Rotterdam door de ogen van Femke Kock

Unieke, kleurrijke expositie Femke Kock

Van 31 januari t/m 16 april 2024 biedt de Euromast een podium aan kunstenaar Femke Kock, waar zij door middel van tien unieke kunstwerken haar visie deelt op de rijke culturele diversiteit van Rotterdam. Geïnspireerd door pop-art, street-art en graffiti, brengt Femke met haar eigen kleurrijke stijl een creatieve interpretatie, die naadloos aansluit bij het dynamische karakter van de stad.

De werken bestaan uit tien schilderijen die in het restaurant komen te hangen. Deze schilderijen zijn enkel voor restaurantbezoekers te bekijken. Maar van deze originele werken zijn prachtige foto’s genomen, die als hoogwaardige reproducties buiten op het uitkijkplatform te bekijken zijn. Deze werken zijn voor iedereen toegankelijk en zweven als het ware boven de stad en zijn net zo karaktervol en kleurrijk als Rotterdam zelf.  

De serie is onderverdeeld in drie thema’s: “Rotterdamse Veerkracht en Vernieuwing”, “Culturele Diversiteit”, en “Stadsiconen en Persoonlijkheden

Elk kunstwerk in deze expositie van Femke Kock vertelt een krachtig verhaal. Van de indrukwekkende wederopbouw na de verwoestende Tweede Wereldoorlog tot de iconen die de skyline sieren, ook culturele helden zoals Erasmus & Jules Deelder komen voor in deze expositie.

Rotterdam Art Week

Tijdens Rotterdam Art Week worden de echte werken eenmalig tentoongesteld voor het grote publiek. Op woensdag 31 januari van 16:00 tot 20:30 uur kun je de echte werken komen bekijken in het Restaurant, waar ook Femke zelf bij aanwezig zal zijn. Dit is een unieke kans, want daarna zijn deze echte werken alleen voor restaurantbezoekers toegankelijk. Omdat we kunst voor iedereen toegankelijk willen maken bieden wij tijdens Rotterdam Art Week een mooie 50% korting aan op een ticket. Kom de expositie van Femke Kock bekijken op grote hoogte!

Wil je de werken in het restaurant komen bekijken op woensdag 31 januari? Reserveer dan een tijdslot tussen 16:00 en 20:30 uur en gebruik kortingscode ARTWEEK24. 

Over Femke

Femke Kock is een kunstenaar uit Alphen aan den Rijn. Vijf jaar geleden heeft zij haar vaste baan opgezegd om zich volledig te richten op haar carrière als kunstenaar. In deze korte tijd heeft zij een opmerkelijk portfolio opgebouwd en meerdere prijzen in de wacht gesleept. Zo hing haar variant op het Meisje met de parel in het Mauritshuis en haar werken zijn in vele privé collecties te vinden over de hele wereld – van Tokyo tot Parijs en alles daar tussenin. Inmiddels is zij ook meerdere keren op nationale televisie verschenen met haar werk, waaronder het programma ‘Sterren op het doek’. De werken van Femke Kock zijn regelmatig te bewonderen op grotere kunstbeurzen zoals EuropArtFair en Art Laren, in Nederlandse galeries, maar ook op een aantal solo exposities.

Expressief en harmonieus

Zij schildert vooral gedurfde, rauwe portretten die zowel expressief als harmonieus zijn. Ze laat zich inspireren door popart, street-art en graffiti, en heeft deze stijlen gemixt tot haar eigen herkenbare signatuur. Haar werken kunnen zeer kleurrijk zijn maar ook gedomineerd door aardse tonen, maar zijn altijd opgebouwd uit vele lagen door gebruik te maken van verschillende materialen als acrylverf, spuitbussen, olie, pastels en bladgoud (bladmetaal en 24K bladgoud). Hiermee creëert zij visueel aantrekkelijke schilderijen waarin een herkenbaar thema is verwerkt, zodat ze zowel mooi zijn om naar te kijken als de kijkers uitnodigen tot nadenken.

Speciaal voor Euromast schildert zij tien kleurrijke kunstwerken  waarin zij haar visie op de rijke culturele diversiteit van Rotterdam probeert te vangen. Haar werken vormen een eerbetoon aan Rotterdam en haar bijzondere inwoners, gezien door de ogen van een niet-Rotterdammer maar wel met een grote voorliefde voor deze stad

Kom je ook?

Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam
31 januari, 2024