Veelgestelde vragen

Hier vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen! Staat jouw antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons!

Ik heb een vraag over:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bezoek

Hier vind je de meest voorkomende vragen voor een bezoek aan de Euromast. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Je kunt de Euromast bereiken met de tram, metro, (water)taxi en uiteraard met de auto. Plan je route met ov via 9292ov.nl!

Recht tegenover de Euromast ligt een grote (betaalde) parkeerplaats (Parkhaven). Bekijk Rotterdam parkeren voor aanvullende informatie.

De parkeerplaats tegenover de Euromast en langs de Parkhaven is zone 120. Deze ligt in het centrum.

Betaald parkeren

  • Maandag t/m zaterdag van 9.00 – 23.00 uur
  • Zondag van 12.00 – 23.00 uur

Parkeren is gratis op Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag. Op alle andere feestdagen gelden de betaaltijden van zondag.

Bekijk Rotterdam parkeren voor actuele informatie over tijden en tarieven.

Op de Parkhaven is een laadpaal aanwezig, aan de kant van de Euromast. Wil je weten waar de laadpalen precies te vinden zijn? Bezoek dan laadpaalnodig.nl voor een overzicht van alle laadpalen in Rotterdam.

Wij zijn elke dag van de week open!

Van oktober t/m maart 10.00 – 22.00 uur en April t/m september van 09:30 – 22:00uur.

De tarieven van een bezoek aan onze platforms & Euroscoop zijn afhankelijk van datum & tijd. Bekijk de ticketpagina voor alle tarieven.

Wij vragen een toeslag voor een rit met de Euroscoop. Houd er wel rekening mee dat een bezoek aan de ronddraaiende lift altijd afhankelijk is van technische- en weersomstandigheden. Als de Euroscoop door deze onverhoopte omstandigheden niet naar de top kan gaan, blijven de platforms en dus ook het prachtige uitzicht over de stad in de meeste gevallen wél toegankelijk.

De duur van een bezoek aan de Euromast is ongeveer een uur (exclusief een eventueel restaurantbezoek).

De totale rit duurt ongeveer 7 minuten. Houd er wel rekening mee dat de Euroscoop een attractie is. Er kan dus een wachtrij ontstaan.

Leuk dat je het vraagt! Wist je dat onze liften de bezoekers in 30 seconden naar het 100 meterpunt brengen? Verder is de totale duur afhankelijk van de drukte.

Vanaf 18 jaar ben je van harte welkom om de Euromast te bezoeken. Ben je jonger dan 18? Kom dan gezellig met een meerderjarig familielid of begeleider.

De Euromast is 185 meter hoog. Vanaf deze hoogte kun je naast het prachtige Rotterdam zelfs Den Haag zien liggen op een heldere dag! Wist je dat de Euromast tot 1970, slechts 107 meter hoog was?

Helaas is dit niet mogelijk. Ons trappenhuis wordt alleen gebruikt bij onverhoopte calamiteiten.

Zeker! Via Facebook krijg je toegang tot het WIFI-netwerk van de Euromast.

Het is zeker mogelijk om een waardebon aan te schaffen. Neem een kijkje op deze pagina.

Natuurlijk! Plaats vooral je mooiste foto’s op social media en tag ons via @euromast010.

Uiteraard! Deze vind je bij de receptie. Wil je graag informatiefolders ontvangen voor je spreekbeurt? Of heb je informatiefolders nodig voor in je hotel, VVV of vakantiepark? Vraag dan informatie op via [email protected].

In onze concept store vind je allerlei leuke items. Van magneten, kaarten en sleutelhangers tot pennen, t-shirts en tasjes. Deze verkopen we niet online, maar neem je tijdens je bezoek zo mee!

Zeker, ook voor de allerkleinsten is de Euromast een leuke ervaring. Neem ze gerust mee!

Huisdieren mogen niet mee op de Euromast, zowel op het platform als in het restaurant. Natuurlijk zijn hulphonden wel toegestaan. Wil je ons vooraf laten weten dat je je hulphond meeneemt? Dan houden we er rekening mee.

In onze coffeecorner & giftshop (concept store) op de begane grond zijn viervoeters wel toegestaan.

Rolstoel

Wij streven naar een toegankelijke locatie voor iedereen!

Het platform op 100 meter hoogte, het restaurant, de toiletten, suites en coffeecorner zijn allemaal rolstoelvriendelijk. Alleen de rit met de Euroscoop is helaas niet mogelijk. Houd er ook rekening mee dat de railing van het platform vrij hoog is en misschien té hoog voor gasten die niet uit hun rolstoel kunnen komen. Niet getreurd, want ook het restaurant biedt een geweldig uitzicht!

Aan de Parkhaven, ter hoogte van de Euromast zijn 3 parkeerplekken voor invaliden.

Bekijk de kaart hier.

Zeker! Ook rolstoelgebruikers zijn dus van harte welkom om te overnachten op deze unieke plek!

Helaas niet. Wij hebben slechts één rolstoel die we alleen gebruiken bij calamiteiten.

Tickets

Graag verwijzen wij je naar de ticketpagina.

Schaf op de ticketpagina je ticket(s) aan!

Entreekaarten voor de Euromast schaf je aan op onze website. Betalen doe je in de laatste stap via iDEAL of creditcard.

Entreekaarten voor de Euromast schaf je aan op onze website. Betalen doe je in de laatste stap via iDEAL of creditcard.

Wij willen de doorstroom van onze gasten zo soepel mogelijk maken. Daarom verkopen wij in de basis alleen tickets online.

Goed om te weten; tickets zijn een stuk voordeliger via onze website dan aan de balie, dus koop online!

 

Als je jouw ticket(s) kunt laten zien via jouw smartphone, dan komt het helemaal goed. Dat is net zo makkelijk en scheelt een hoop papier! Zet tijdens het scannen je schermhelderheid op maximaal.

Het is niet mogelijk om de aangeschafte tickets te annuleren. je kunt wel je tickets verzetten naar een andere datum!

Goed om te weten: Tickets kunnen eenmalig verplaatst worden een dag voor de bezoekdatum, op de dag zelf is dit helaas niet meer mogelijk.

Ben je in het bezit van een kortingsactie of heb je een arrangement gekocht bij één van onze partners? Dan kun je via deze pagina jouw boeking in orde maken. Een tijdslot reserveren is namelijk alsnog noodzakelijk.

Hoewel we met online ticketverkoop zoveel mogelijk stroomlijnen, kunnen soms toch wachtrijen ontstaan. Wij verwelkomen bezoekers dan per gezelschap en scannen de tickets. Dit gaat doorgaans vlot, dus voor je het weet geniet je van het allermooiste uitzicht over Rotterdam.

Het weer heeft niemand in de hand. Zijn er extreme weersomstandigheden? Dan kan je altijd je ticket datum verplaatsen.

Is jouw gewenste tijdslot niet beschikbaar? Dit kan een van de volgende redenen hebben:

  • Alle tickets zijn uitverkocht. De Euromast werkt met een maximaal aantal tickets per tijdslot zodat jouw voorkeursmoment niet meer beschikbaar kan zijn. In ons systeem vind je altijd de actuele beschikbaarheid. We hebben geen wachtlijst.
  • Onze locatie is gesloten.
  • Je tickets zijn nog niet te bestellen omdat het moment te ver in de toekomst ligt.

Restaurant

Na het maken van de restaurant reservering ontvang je een bevestigingsemail met een speciale link naar een ticketpagina voor restaurantbezoekers. Zorg er dus voor dat je via die link tickets koopt voor de platforms. Een ticket naar de platforms is verplicht.

Heb je een reservering voor een heerlijke brunch, lunch of diner? Scan jouw toegangsticket en meld je in het restaurant. Eet smakelijk!

Ook bij een restaurant bezoek betaal je entreekosten voor de platforms en de Euroscoop.

Na het maken van de restaurant reservering ontvang je een bevestigingsemail met een speciale link naar een ticketpagina voor restaurantbezoekers. Zorg er dus voor dat je via die link tickets koopt voor de platforms. Een ticket naar de platforms is verplicht.

Ben je met een groep van meer dan 12 personen voor diner? Dan betaal je geen toegangskosten voor de platforms. Voor de Euroscoop rekenen we tijdens het diner een supplement.

Dat mag je zelf bepalen! koop een ticket voor de platforms op het tijdstip van aankomst.

Nee, het restaurant draait niet. De Euroscoop (roterende glazen lift) draait wel! Wist je dat het restaurant van de Tv-Turm in Berlijn wel draait? Net als de Euromast valt de Tv-Turm in Berlijn ook onder Magnicity.

Kom je alleen een drankje doen? Gezellig! Reserveren is daarvoor niet mogelijk. Als je de Euromast bezoekt, loop dan het restaurant binnen om te zien of er een tafel vrij is. Dat kunnen we niet garanderen. Houd er ook rekening mee dat je altijd entreekosten betaalt voor toegang tot de Euromast.

We hebben zoveel lekkers! Hier kun je je alvast verlekkeren op onze menukaart.

Allergieën of dieetwensen? Geen probleem, geef het aan tijdens het reserveren en wij houden hier rekening mee!

Groepen

Ja, alle bezoekers hebben een ticket nodig. Bij binnenkomst worden ze individueel gescand.

Zeker! Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor bussen. Parkeren voor (tour)bussen is kosteloos.

Wij bieden geen groepskortingen aan. Wel kun je profiteren van een online korting! Koop je tickets via deze pagina.

Zeker! Een ervaren gids vertelt je op het platform van de Euromast graag alle leuke weetjes en feitjes over Rotterdam. Vraag informatie op via [email protected].

Nee, wij hebben geen audiotour beschikbaar. Wel hebben we een Magnicity app, een gratis webapp (downloaden is niet nodig) waar allerlei feitjes en weetjes te vinden zijn over de stad, haar gebouwen, geschiedenis en meer!

Voor een bezoek is het noodzakelijk om vooraf te reserveren. Koop vooraf tickets via de website.

Abseilen

Durf jij het aan? Vind hieronder de veelgestelde vragen. Voor alle voorwaarden en praktische informatie ga dan naar de landingspagina.

Abseilen kun je doen vanaf 18 jaar. Ben je 16 of 17 en heb je toestemming van je ouders? Dan ben je ook van harte welkom (mits je ouders meekomen).

Zeker weten!

Het abseilseizoen loopt van mei t/m september. Via deze pagina reserveer je direct je datum en tijd.

Zeker! Houd er wel rekening mee dat iedereen die meegaat een entreekaartje nodig heeft. Je tickets koop je hier.

30 minuten, zorg ervoor dat je op tijd bent. Ben je er niet op de afgesproken abseil tijd, dat komt jouw tijd helaas te vervallen. Er vind geen restitutie plaats.

Alleen als je hem goed vastmaakt!

Omdat je beide handen nodig hebt om te abseilen, is zelf foto’s maken niet veilig en dus niet toegestaan. Ook je vrienden en familie komen natuurlijk niet dichtbij, maar via Abseilen.nl kun je wel foto’s bestellen!

We trekken er 15 minuten voor uit, maar vaak gaat het veel sneller!

Je kunt met zijn tweeën tegelijk naar beneden.

Als dit gebeurt, dan geeft het niets en ben je echt niet de eerste. Je geld teruggeven is helaas niet mogelijk, omdat alles al geregeld is. Wel kun je vragen of iemand in je gezelschap jouw plaats wil overnemen.