kunstprojectie – Jacco Olivier’s Perpetuum

Jacco Olivier, Perpetuum (mock-up of projection). Courtesy of AkzoNobel Art Foundation. Copyright © The Artist

JACCO OLIVIER’S PERPETUUM OP DE EUROMAST

 

Droom weg bij Jacco Olivier’s animatie Perpetuum op de Euromast. Ter gelegenheid van de Rotterdam Art Week 2023 zal een figuur eindeloos in de lucht springen ter viering van vrijheid en creatieve inspiratie. 

 

  • Wanneer: van dinsdag 7 februari t/m zondag 12 februari 2023 te zien op de Euromast
  • Tijd: vanaf 19:00 tot 23:00uur!
  • Voor wie?: voor iedereen die de kracht van kunst wil ervaren!

 

JACCO OLIVIER

In het werk van Jacco Olivier (NL, 1972)  komen schilderkunst en videokunst samen. Olivier is begonnen als schilder van grote doeken. Om beter te begrijpen wat hij precies deed, begon hij foto’s te maken van delen uit het schilderij. Vervolgens zette hij de beelden achter elkaar en ontstond een animatie, een verhaal van het geschilderde. Olivier schildert sindsdien veelal op klein formaat en fotografeert losse beelden uit de schilderijtjes die hij monteert en over elkaar heen laat gaan. Het resultaat zijn soms monumentale projecties en soms kleine op de wand geprojecteerde films.

 

VIDEOPROJECTIE: Perpetuum

Perpetuum, is een film van een euforisch figuur die als een trampoline springer eeuwig op en neer op het wateroppervlak stuitert. Oorspronkelijk werd dit werk geprojecteerd op een vuurtoren op het Nederlandse eiland Schiermonnikoog. Hi Lo Perpetuum – YouTube

Het figuur in Perpetuum is een portret van iemand die zijn vrijheid viert en de durf heeft zo hoog mogelijk het onbekende tegemoet te vliegen. Het werk roept een gevoel van eenvoud en eenduidigheid op, waardoor je je gemakkelijk kan verhouden tot deze persoon.

 

PROJECT PARTNERS

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Galerie Ron Mandos, AkzoNobel Art Foundation, Euromast, Gemeente Rotterdam, Beam Systems en Jacco Olivier. Olivier’s werk is in 2022 gemaakt voor projectie op de Zuidertoren, een voormalige vuurtoren op Schiermonnikoog. De opdracht kwam van stichting Hi-Lo, die grootschalige kunstwerken rond de Waddenzee initieert.

Samen zijn wij verheugd om dit project aan de stad aan te bieden als onderdeel van Rotterdam Art week 2023, zodat iedere Rotterdammer de kracht van kunst kan ervaren.

 

[siteorigin_widget class=”M56_S0Widget_PhotosGallery_Widget”][/siteorigin_widget]
Benieuwd naar de Euromast?
Bekijk onze tickets.
Deel nu:

Andere interessante artikelen

dec 4

Ontdek de Culinaire Schatten van Rotterdam: Een Rondleiding Langs de Beste Restaurants

Welkom in Rotterdam, een stad die even dynamisch is als haar keuken! Bekend om zijn gedurfde architectuur en..

dec 1

Verken Rotterdam: Top Activiteiten en Bezienswaardigheden

Welkom in Rotterdam, een stad waar innovatie en traditie hand in hand gaan, en waar elke straathoek een..

nov 28

Een Weekend in Rotterdam: Een Compleet Reisplan

Welkom in Rotterdam, een stad die barst van de energie en volop in ontwikkeling is! Deze gids neemt..