Euromast Trappenloop

Photo Copyright © Jeroen van Dam

TRAPPENLOOP EUROMAST ROTTERDAM

De weg naar beweging en nachtzoenen voor kinderen in het Erasmus MC Sophia.

 

Op woensdag 8 februari organiseert de Euromast in samenwerking met Goed in Crooswijk en Running Rebels Rotterdam een trappenloop om Rotterdamse kinderen in beweging te krijgen. Niet alleen voor zichtzelf, maar ook voor het goede doel namelijk: voor het Ronald McDonald Huis Sophia in Rotterdam.

 

Wat voor het ene kind één vanzelfsprekend is, kan voor een ander veel minder vanzelfsprekend zijn. Een goede basis met sporten en bewegen draagt bij aan een gezonde levensstijl. Helaas zijn er nog (te)veel jongeren in Rotterdam die geen aansluiting vinden bij een sportvereniging, het Lekker Fit en naschoolse sportaanbod.

Met de Euromast Trappenloop willen we de jeugd laten zien dat sporten leuk is en de weg hier naartoe te laten ontdekken. En hoe kan dat beter dan via het trappenstelsel van onze mast! Een beleving die een leven lang bijblijft. Twee scholen uit Crooswijk gaan de 589 treden omhoog met als beloning het zicht op de allermooiste skyline van Nederland.

 

De kinderen van deze scholen proberen met elkaar zoveel mogelijk geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Want jezelf in beweging brengen kan je voor jezelf maar ook voor een ander!

 

Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

In het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Erasmus MC Sophia. Het Huis krijgt geen subsidie van de overheid en is afhankelijk van donateurs, sponsoren en vrijwilligers. Zieke kinderen voelen zich beter met hun ouders, broertjes en zusjes in de buurt. Ouders houden de zorg beter vol met een rustplek dicht bij hun zieke kind. Want als je hele wereld op de kop staat door ziekte of zorg, is als familie bij elkaar zijn het belangrijkst. Dat kan in de Ronald McDonald Huizen: daar zijn gezinnen dag en nacht op loopafstand van het ziekenhuisbed.

Wil je ook doneren?

Benieuwd naar de Euromast?
Bekijk onze tickets.
Deel nu:

Andere interessante artikelen

dec 4

Ontdek de Culinaire Schatten van Rotterdam: Een Rondleiding Langs de Beste Restaurants

Welkom in Rotterdam, een stad die even dynamisch is als haar keuken! Bekend om zijn gedurfde architectuur en..

dec 1

Verken Rotterdam: Top Activiteiten en Bezienswaardigheden

Welkom in Rotterdam, een stad waar innovatie en traditie hand in hand gaan, en waar elke straathoek een..

nov 28

Een Weekend in Rotterdam: Een Compleet Reisplan

Welkom in Rotterdam, een stad die barst van de energie en volop in ontwikkeling is! Deze gids neemt..