Duurzame locatie

Duurzaam & maatschappelijk verantwoord Green Key Goud

DUURZAAMHEIDSBELEID & MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD

In 1960 openden de deuren van de Euromast, de allereerste belevenis op grote hoogte van Nederland. Het doel? Onze gasten verrassen met een unieke blik op het aanzicht en het leven in havenstad Rotterdam. Dit doel is nooit veranderd, maar de inrichting en aanpak is natuurlijk niet stil blijven staan.

Wij willen dat nog vele generaties na ons kunnen genieten van de Euromast en het ongeëvenaarde uitzicht. Daarom hebben wij een Golden Green Key Certificaat. Dit is hoogste niveau aan bewezen duurzaamheid voor dagrecreatie. Hiermee volgen we meetbare richtlijnen voor duurzaamheidsbeleid, die zijn gericht op het zorgvuldig omgaan met mensen en het milieu. Zo gebruiken we groene energie, is er een speciaal afvalbeleid en wordt de waterkwaliteit beheerd door expert Biolab Research & Solutions. Dat betekent samen verantwoord genieten!

DAGVERS & DUURZAME PRODUCTEN

Onze koks gebruiken zo veel mogelijk dagverse producten en duurzame, lokaal ingekochte ingrediënten. Zo zijn onze gerechten niet alleen nóg smaakvoller, maar ook een stuk beter voor het milieu. Bij elke update van onze menukaart kijken we altijd nog eens goed of er iets nóg duurzamer kan.

LOKALE BETROKKENHEID

Als gezichtsbepaler in het Rotterdamse stadsbeeld, zetten we ook maatschappelijk de toon. Zo werken we samen met maatschappelijke projecten, door jongeren opleidingsmogelijkheden te bieden en bij te dragen aan kleine en grote goede doelen.

Al ruim een halve eeuw is de Euromast de ultieme beleving op grote hoogte. Eten, drinken, zaken doen en feesten, heerlijk slapen en ontwaken, ontdekken en beleven. Dit hopen wij onze gasten nog decennialang te bieden!

GREEN KEY GOUD

Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk in Nederland voor de toeristische en recreatieve branche. Wij werken er hard aan om een zo duurzaam mogelijke locatie te zijn met oog voor mens en milieu.

Bekijk hier de milieubeleidsverklaring

De Euromast beschouwt het zoveel mogelijk ontzien van het milieu als gevolg van haar
bedrijfsactiviteiten als een van haar belangrijkste doelstellingen.