Colourful Rotterdam

Euromast opent vernieuwde Euroscoop met nóg meer beleving

Nieuwe experience om het kleurrijke en diverse Rotterdam te ontdekken

De Euromast heeft na maanden van renoveren de Euroscoop heropend met unieke nieuwe toevoegingen. Het bijzondere Rotterdamse icoon is een populaire (toeristen)attractie waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op af komen. Met een hoogte van 185 meter ervaar je een spectaculair uitzicht over de stad, waarvan de vernieuwde Euroscoop het absolute hoogtepunt is. Al vanaf het opstap platform begint de beleving ‘Colourful Rotterdam’, waar de kleuren van de Europese vlag van Rem Koolhaas als inspiratie zijn genomen en zijn verwerkt in lamella’s met quotes in meer dan veertig talen. Zodra je de Euroscoop instapt worden bezoekers met een lichtshow en muziek van Rotterdamse DJ Oliver Heldens opgezweept voor de rit naar de top. Tijdens een rit van totaal zeven minuten reis je naar het hoogste punt van de Euromast en is de hele stad in 360 graden perspectief te zien. Ondertussen vertelt een voice-over op poëtische wijze over de stad en zijn inwoners, de kleurrijkheid, diversiteit en de bijzondere positie van Rotterdam als wereldhaven in het hart van Europa. Met het thema ‘Colourful Rotterdam’ worden bezoekers meegenomen in het verhaal van de stad waarin het diverse en kleurrijke karakter wordt benadrukt.

Vergrootglas op de kleurrijke stad

Met de nieuwe experience bij en in de Euroscoop legt de Euromast een vergrootglas op Rotterdam en al zijn nationaliteiten. Rotterdam is een stad waar mensen uit heel Europa en de wereld wonen en werken. Met 170 nationaliteiten komt het Europese motto “United in diversity” in deze stad écht tot leven. De Euromast is hét icoon van Rotterdam en eert de diversiteit van de stad. Naast de diversiteit van de inwoners van Rotterdam en de diversiteit aan bezoekers, richt de Euromast zich met dit kleurrijke concept ook op de diversiteit van de stad zelf. De toren legt een vergrootglas op het prachtige uitzicht en vertelt met Rotterdamse trots over de identiteit, de vele kleurrijke gebouwen en alles wat de stad te bieden heeft. Bezoekers ervaren bij de vernieuwde Euroscoop nu een ‘journey from me to we’, waarmee de Euromast de kracht van het verbinden en samenkomen benadrukt.

Magnicity App

Naast de Euroscoop beleving waarbij de Euromast de bezoeker meeneemt in het verhaal van de stad, is de Euromast ook onderdeel van de Magnicity App. Want het uitzicht vanaf de Euromast is adembenemend, maar wat zie je er nu eigenlijk allemaal? Via de app maak je kennis met de stad Rotterdam en krijg je informatie over ruim vijftig bijzondere gebouwen/iconen, waarvan er een aantal zelfs in 3D te bewonderen zijn. Naast de architectuur speelt ook historisch Rotterdam een rol in de app. Door middel van VR-technologie is te zien hoe de stad eruitzag na het bombardement in 1940 en hoe de brandgrens door Rotterdam loopt. Deze bijzondere app en de nieuwe Euroscoop experience maken een bezoek aan de iconische Euromast een complete beleving.

Over de Euromast

Euromast is sinds 1960 een internationaal bekend icoon in Rotterdam. Met een hoogte van 185 meter is het één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt het een uniek 360 graden perspectief. Hier geniet je van het uitzicht, word je culinair verrast in de Brasserie of ontwaak je in één van de suites op grote hoogte. Met een recentelijk geopende koffiebar en conceptstore én de vernieuwde Euroscoop kun je bij de Euromast terecht voor een compleet dagje uit. Echte durfals kunnen tussen mei en september 100 meter naar beneden abseilen vanaf de balustrade op het uitkijkplatform. Sinds 2020 is de Euromast onderdeel van Magnicity, wereldleider in urban toerisme op grote hoogtes, die iconische torens van over de hele wereld in de schijnwerpers zet en bezoekers op unieke wijze kennis laat maken met de betreffende steden.

[siteorigin_widget class=”M56_S0Widget_CTA_Widget”][/siteorigin_widget]
Benieuwd naar de Euromast?
Bekijk onze tickets.
Deel nu:

Andere interessante artikelen

dec 4

Ontdek de Culinaire Schatten van Rotterdam: Een Rondleiding Langs de Beste Restaurants

Welkom in Rotterdam, een stad die even dynamisch is als haar keuken! Bekend om zijn gedurfde architectuur en..

dec 1

Verken Rotterdam: Top Activiteiten en Bezienswaardigheden

Welkom in Rotterdam, een stad waar innovatie en traditie hand in hand gaan, en waar elke straathoek een..

nov 28

Een Weekend in Rotterdam: Een Compleet Reisplan

Welkom in Rotterdam, een stad die barst van de energie en volop in ontwikkeling is! Deze gids neemt..